Виступаючи перед далівцями, Сергій Квіт акцентував увагу на ключових аспектах нового Закону України «Про вищу освіту». Насамперед це зменшення кількості університетів через підвищення вимог до якості надання освіти. За словами міністра, автономія університетів також повинна дати значний поштовх до розвитку студентського самоврядування – важливого осередку діяльності кожного університету.

Сергій Квіт наголосив, що Міністерство завжди реагує на всі звернення студентів, активно з ними спілкується та підтримує їхні ідеї.

Міністр освіти і науки також повідомив, що навчальний процес у ВНЗ очікують зміни – вже з 1 вересня аудиторне навантаження викладачів зменшиться з 900 до 600 годин і більше уваги приділятиметься самостійній роботі.

Попри всі наявні складнощі, Сергій Квіт відзначив добру організацію навчального процесу в СНУ ім. В. Даля. «Ми з увагою ставимося до навчальних закладів, які були вимушені переміститися із тимчасово окупованих територій, та до реалізації їх права на освіту, – зазначив міністр. – Ми також докладемо максимум зусиль, щоб випускники шкіл із тимчасово непідконтрольних українській владі територій отримали атестати і мали змогу скласти ЗНО».

Наприкінці зустрічі студенти та викладачі поцікавилися деякими аспектами організації навчального процесу та механізмом працевлаштування випускників у сучасних умовах.