Газета “Математика” №23, 2019

Що в газеті?

Компетентнісні вправи. Добірка завдань із математики, 5-й клас
Множення десяткових дробів. Розробка уроку з математики, 5-й клас
Формула коренів квадратного рівняння. Розробка уроку алгебри, 8-й клас

Кількість сторінок: 44

56,00 

Є в наявності

Ринок фінансів багатьох країн світу заполонила криптовалюта. Японія визнала її легальним платіжним засобом і прирівняла до єни, яка є офіційною грошовою одиницею країни. У США криптовалюта є засобом інвестування.

Що ж це таке? Криптовалюта — це новий вид активів, яким може володіти будь-хто без посередництва банків чи дозвільних органів. Зберігати цю валюту можна, як і звичайну, — у гаманці, але електронному. Найдорожчою і найвідомішою криптовалютою вважають біткоїн. На сьогодні один біткоїн коштує приблизно 204 312 гривень.

Як використовувати це фінансове диво? Правовий статус криптовалюти в Україні поки не визначено, але є безліч магазинів, закладів громадського харчування, де можна нею оплатити товари та послуги. Окрім того, щоб купити, криптовалюту можна заробити, працюючи на закордонні компанії. Але чи можна конвертувати її у зручні нам гривні? Так, через криптовалютні біржі, де можна продати віртуальні гроші та вивести заробіток на свою банківську картку.

Із виникненням нових продуктів у сфері фінансів відразу ж з’являються хакери. Компанія ESET, яка займається розробкою антивірусних програм, виявила троянський вірус, який вміє грабувати криптогаманці. Він регулярно робить знімки екрану і відправляє їх своєму творцю. Вірус націлений на зчитування даних криптовалютних гаманців у буфері обміну комп’ютера. Українські економісти називають криптовалюту грошима майбутнього. Поживемо — побачимо 😉