Учора, 19 січня, завершився термін подання електронних версій проектів підручників. Загалом надійшло 259 проектів: 99 – для 4-го класу і 160 – для 7-го. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Павло Полянський перед початком повторної процедури  жеребкування, що має визначити експертів із конкурсного відбору.

Тож, відповідно до наказу про проведення конкурсу, експерти оцінюватимуть ці підручники з 27 січня до 20 лютого.

– Втішно, що є позиції, на які надійшло достатньо багато конкуруючих проектів підручників. І я думаю, що це добре. Експерти матимуть, із чого обирати. А найголовніше, що потім учителям і дітям буде з чого обрати, – зазначив Павло Полянський.

Так, наприклад, 4 клас: літературне читання (українська мова) – подано 7 проектів; англійська мова – також 7; математика – 8; природознавство – 6, тощо. Для 7-го класу не менш вражаючий конкурс, зокрема українська мова – 7; історія України – 6; всесвітня історія – 9; алгебра – 7; геометрія – 8; біологія – 7; географія – 9;  хімія – 9; фізика – 9. Проте ще немає проектів підручників з мов національних меншин.

Повторну процедуру жеребкування, яку із МОН освітній портал “Педагогічна преса” транслював онлайн, можна подивитись у записі.