Оминаймо гострі кути! Заняття з елементами тренінгу. Соціальний педагог, використовуючи запропоновані матеріали заняття з елементами тренінгу, зможе допомогти учням опанувати ефективними способами запобігання й розв’язання конфліктів, познайомить з конструктивними способами взаємодії в соціумі, закріпить навички безконфліктного спілкування в дитячому колективі; формуватиме первинні навички самоаналізу. Заняття розраховане на учнів підліткового віку.

Загальні правила етикету спілкування з людьми з обмеженими можливостями. Заняття з елементами тренінгу для учнів 7—8 класів.

У світі понад 500 мільйонів людей у світі є інвалідами в результаті розумових, фізичних чи сенсорних розладів. Задумаймось над цим.

Готуючись до діяльності в закладі з інклюзивною освітою, соціальний педагог повинен ознайомити учнів з різновидами комунікації людей, які мають різні види неповноправностей, навчити надавати правильну фізичну допомогу людям в інвалідному візку; розвивати вміння тактовно ставитися до людей з обмеженими можливостями; виховувати милосердя та доброту. Також він зможе використати таблиці, алфавіт глухонімих,  ілюстровані схеми правильного переносу та підйому осіб на візку тощо, подані у цій статті.

Емоційна дезадаптація дітей  в закладах інтернатного типу. Що таке емоційна дезадаптація, які бувають види такої дезадаптації? Про це, а ще про те, що робити для того, щоб дитина комфортно себе почувала в емоційному плані, можна дізнатися з матеріалів статті «Емоційна дезадаптація дітей молодшого шкільного віку в закладах інтернатного типу»

Вам не вистачає матеріалів для підготовки шкільних профілактичних заходів? Скористайтеся Віршами соціально-педагогічного спрямування.