Для центру закуплено найсучасніші інтерактивні дошки, мультимедійні проектори, сервер, ноутбуки, комп’ютери та програмне забезпечення.

Технологія проблемно-орієнтованого навчання прийнята в країнах ЄС і суттєво відрізняється від навчальних програм вітчизняних медичних університетів. Заняття відбуваються у формі своєрідного «мозкового штурму» з використанням так званих віртуальних пацієнтів. У ЗДМУ за цією методикою навчаються чотири групи другокурсників медичних факультетів. На кожному занятті група отримує установчі дані і розв’язує певну ситуаційну задачу за темами, які охоплюють захворювання серцево-судинної системи, органів дихання, нервової системи, опорно-рухового апарату, органів слуху та інші. Звичайна програма навчання передбачає вивчення цих тем тільки після третього курсу. Для кожної теми створений кейс із матеріалами й електронна бібліотека з фондом повнотекстових публікацій.

За ходом занять за допомогою веб-зв’язку спостерігають представники головного координатора проекту – Лондонського університету Святого Георга. Вони ж надсилають детальний аналіз кожного заняття із зауваженнями та порадами.

І студенти, і викладачі відзначають високу ефективність нової методики і використання сучасних мультимедійних технологій у навчанні.

Довідково:

Запорізький державний медичний університет став учасником проекту Tempus IV «Створення міжнародної мережі національних центрів медичної освіти, головним напрямом діяльності яких є впровадження проблемно-орієнтованого навчання із застосуванням віртуальних пацієнтів» у 2012 році.

Головним координатором проекту є університет ім. Аристотеля в Салоніках (Грецька Республіка), партнери – Університет Святого Георга у Лондоні (Великобританія), Університет Нікосії (Республіка Кіпр), Медичний інститут Сумського державного університету (Україна), Медичний університет «Астана» (Республіка Казахстан), Карагандинський державний медичний університет (Республіка Казахстан), Медичний університет ім. Давида Твілдіані (Грузія), Державний університет Акакія Церетелі (Грузія).

Проект фінансується Виконавчим агентством з освіти, аудіовізуальних засобів і культури (EACEA) Європейського Союзу і оцінюється у 1 151 093 євро.

За інформацією ЗДМУ