Автор: Канівець Наталія Миколаївна

Тема. Полісахариди: різноманітність та структура молекул, властивості,  біологічні функції.

Мета. Поглибити знання учнів про вуглеводи, познайомити з будовою, властивостями та складом біологічних макромолекул – полісахаридів; продовжувати формувати вміння працювати самостійно, аналізувати та робити висновки; сприяти зацікавленості учнів навчанням; розвивати соціальну та комунікативну компетентності; виховувати бережливе ставлення до життєвих процесів, що відбуваються в живих організмах та власному організмі.

Обладнання: підручник «Біологія» профільний рівень ( автор С.В. Межжерін), роздаткові картки ( для самостійної роботи в групі), комп’ютерна презентація, мультимедійний проектор; крохмаль, деревина, бавовна, хліб, ковбаса, йод, вода.

Тип уроку. Засвоєння нових знань.

Хід уроку

І. Організаційний момент

Перевірка готовності учнів до уроку

ІІ. Психологічне налаштування на урок.                                                                     Всьому світу відома мудрість китайських монахів. У них є одне прислів’я:                 « Людина без посмішки на обличчі не повинна відкривати лавку» (лавка – це міні- магазинчик). А я пропоную перефразувати: « Жоден урок біології не повинен розпочинатись без посмішки». Френк Ірвінг Флетчер в одній із своїх реклам для компанії «Оппенгейм, Коллінс і К°» подає такий зразок повсякденної філософії:

ЦІНА ПОСМІШКИ

Її ціна — нуль, але вона багато чого варта. Вона збагачує тих, хто її приймає, і не збіднює тих, хто її дарує. Вона створює щастя в домі, заохочує до добрих справ і є ознакою дружби. Вона — відпочинок для стомлених, світло для зневірених, сонячний промінь для засмучених і найкращий засіб від неприємностей…. І, проте, її не можна купити, не можна позичити, не можна вкрасти, оскільки вона сама по собі ні на що не годиться, поки її не віддали!                                   Отож, давайте подаруємо посмішку один одному…

Завантажити матеріал

Додатково