24 лютого у Національному університеті ДПС України відбувся круглий стіл «Працевлаштування молоді – крок до побудови нової кадрової політики», організований студентським ректоратом, профкомом студентів та курсантів університету і відділом працевлаштування.

Для випускників найактуальнішим є питання подальшого працевлаштування. Особливо зараз, у період інфляції та економічної й політичної нестабільності в країні. Тому для студентів було корисно вислухати поради і пропозиції фахівців – держслужбовців, бізнесменів, експертів, наставників.

Серед учасників круглого столу – студенти старших курсів університету та коледжу і гості: Л.Г.Васик – заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями центру зайнятості м. Ірпінь; С.П.Шевченко – начальник Державної виконавчої служби Ірпінського міського управління юстиції; А.М.Чуприна – представник Державної фіскальної служби України, президент асоціації випускників та ветеранів Національного університету ДПС України; Р.А.Гевел – президент компанії «Green Group», громадський діяч м. Ірпінь; Т.В.Недашківська – експерт Центру соціологічних та політичних досліджень «Соціовимір»; М.В.Густинський – завідувач кафедри менеджменту; Ю.І.Мискін – заступник декана обліково-економічного факультету.

За круглим столом обговорювались такі питання: актуальні проблеми чинного законодавства у сфері працевлаштування молоді; статистичні дані працевлаштування випускників Національного університету ДПС України в період 2012−2014 рр.; презентація інноваційної програми «Кадровий резерв»; шлях та методи побудови нової кадрової політики.

З вітальним словом до присутніх звернувся М.М.Недашківський – завідувач відділу працевлаштування Національного університету ДПС України. «Якщо ви вільно володієте іноземною мовою, досконало знаєте комп’ютер, маєте необхідні фахові знання та бажання застосувати свій диплом за призначенням – то обов’язково будете працевлаштовані», – пообіцяв він студентам.

Доповідачами з деяких питань круглого столу були Юлія Сіряк, студентка групи ПБі 12-9, та Віктор Бойко, курсант взводу ПМП 12-5. Вони відповіли на запитання аудиторії.

І.Ю.Мискін у своєму виступі поінформував студентів про те, що в рамках дії робочої групи з реалізації концепції інноваційного розвитку університету на базі обліково-економічного факультету працюватимуть курси для підвищення рівня знань. Адже знання програмного забезпечення, креативне мислення та бажання навчатися новому – необхідні умови працевлаштування.

Л.Г.Васик ознайомила студентів із низкою послуг, які надає зацікавленим центр зайнятості м. Ірпінь. Тут проводять семінари пошуку роботи, навчають, як скласти резюме, організовують 3-місячне безкоштовне стажування на підприємствах із метою подальшого працевлаштування тощо.

Про переваги державної служби розповів студентам С.П.Шевченко. Він запросив бакалаврів, спеціалістів і магістрів юридичних та економічних спеціальностей на роботу до виконавчої служби м. Ірпінь і у новостворені структури Міністерства юстиції України в Київській області. Запевнив, що прийом на посади проводитиметься на конкурсній основі чесно, прозоро і без корупції.

А.М.Чуприна порадив студентам продовжувати навчання та підвищувати свою кваліфікацію навіть після закінчення університету. Бо це є запорукою кар’єрного зростання, а, отже, й підвищення заробітної плати.

Студенти цікавились, як можна прожити на невелику зарплату держслужбовця. Андрій Михайлович пояснив, що державна служба, зокрема в апараті фіскальної служби, насамперед дасть змогу підняти себе як фахівця, здобути практичні фахові знання. Він запевнив, що фіскальна служба і надалі надаватиме пріоритет у працевлаштуванні випускникам Податкового університету.

Р.А.Гевел розповів про те, чим займається очолювана ним компанія «Green Group»: будівництво, ресторанний бізнес, металургія. Він прийняв запрошення на «Ярмарку вакансій», що відбудеться в навчальному закладі наприкінці квітня.

Т.В.Недашківська презентувала проект створення національного кадрового резерву вакансій державних структур, який незабаром повинен запрацювати у країні.

Лейтмотивом круглого столу прозвучало: студенти, не бійтеся починати свою трудову діяльність ще під час навчання, використовуйте можливості практики для здобуття фахових знань і наведення комунікативних зв’язків, цінуйте основну перевагу державної служби – набуття фахового досвіду, що згодом допоможе вам успішно підніматися кар’єрними сходами. Наостанок слід зазначити, що пошук роботи в Україні також можливий на сайті Jooble.