№04
Світ професій
Якщо покликання людини полягає в тому, щоб бути двірником, він має підмітати вулиці з таким натхненням, із яким Мікеланджело розписував склепіння храмів, із яким Бетховен писав свої симфонії. Він має підмітати вулицю так, щоб усі духи Неба та Землі захоплено говорили: «Ось живе великий Двірник, який підмітає вулицю бездоганно».
Мартін Лютер Кінг

Чи замислювалися ви колись про те, наскільки важливим для кожного з нас є вибір професії? Чи багатьох людей, які можуть сказати, що вони живуть своєю професійною діяльністю, ви знаєте?
У сучасному суспільстві є чимало цікавих, нових професій. Наші учні — майбутнє незалежної України, їм розбудовувати таку державу, якою можна пишатися.
Саме тому важливо спрямувати навчально-виховну роботу так, щоб допомогти дитині зорієнтуватися у світі професій та усвідомити, що не менш важливою за престижністю діяльності є правильність вибору.

Несподіванка у пустелі
(казка)
Якийсь чоловік заблукав у пустелі і вже два дні бродив, ледве ступаючи по розпеченому піску. Останні сили залишали його. Несподівано він побачив перед собою продавця краваток. Продавець нічого не мав, окрім краваток, і хотів продати йому одну.
Але той чоловік, пересохлим від спраги язиком, ледве прошепотів, що продавець дурний: чи ж продається краватку тому, хто вмирає зі спраги і голоду? Продавець похитав головою і пішов собі далі.
Під вечір, коли спраглий і голодний подорожній із зусиллям підніс голову, отетерів: він зайшов на подвір’я розкішного ресторану. Величава будівля посеред пустелі! Це додало йому сил дійти до дверей. Чоловік упав на землю і застогнав:
— Пити, будь ласка, пити…
— Перепрошую, пане, — відповів чемно швейцар, — сюди не можна входити без краватки.
На світі є люди, які переходять через пустелю цього світу із неймовірною спрагою всіляких вигод, утіх, насолод. Вони вважають дурними тих, що проповідують Євангеліє, науку, здавалося б, таку безглузду в їхній пустелі.
Але коли схочуть увійти до «Божого ресторану», тоді почують: «Вибачте, пане, сюди неможливо увійти без переміненого серця».
Б. Ферреро. Збірка «40 казок у пустелі»

№05
Творчість, постійний пошук ефективних засобів навчання та виховання молодшого школяра.
Матеріали з досвіду роботи найбільш креативних педагогів України.
Різнопланові публікації

«Всеволодіючим» нащадкам про великого володаря дитячих сердець
(до 85-річчя Всеволода Нестайка)
Тетеріна Олена, старший вчитель,
вчитель початкових класів сш№247 м. Києва
Хто ще з сучасних українських письменників може похвалитися 30-ма книжками для дітей, з кумедними героями, чудернацькими пригодами, незвичними подіями, казковими дивами, яких так потребує сучасна молодь, що заблукала у холодних віртуальних комп`ютерних світах? Чиї твори перекладено 20-ма мовами від англійської, французької та німецької до румунської, арабської і навіть бенгалі? Чиї книги вийшли накладом 2 млн.екземплярів, подарувавши дітям веселих відчайдушних героїв, які із книжкових сторінок перейшли на телевізійні екрани та театральні сцени? Хто був відданий письменницькій справі 55 років, став Лауреатом 6-ти літературних премій (імені Лесі Українки, Миколи Трублаїні, Олександра Копиленка, мав Премію конкурсу на кращу книгу для дітей, занесений до списку Г.Андерсена як автор одного із відомих у світі трилогій «Тореадори із Васюківки»). Кого нагороджували Гран-прі Міжнародних кінофестивалів як автора-сценариста дитячих фільмів в Мюнхені (1968 рік), в Австралії (1969 рік), в Києві (1984 рік),в Болгарії (1985р.) І в решті решт, хто отримав відзнаку «Золотий письменник України»? Все це Він – великий зростом і талантом, душею і життєвою дорогою Всеволод Зіновійович Нестайко!