Радник із питань преси та інформації Вікторія Давидова та документаліст відділу преси й інформації Представництва ЄС Ірина Стаднійчук обговорили з адміністрацією університету створення інформаційного центру ЄС в Острозькій академії. Така установа стане осередком європейськості: через неї поширюватимуть інформаційну продукцію, вона повідомлятиме про основні заходи та проекти, організовані Європейським Союзом.

«Щоб створити інформаційний центр, потрібні лише ініціатива та бажання організації, яка хоче його відкрити. Зі свого боку Представництво ЄС готове підписати угоду, щойно академія буде готова це зробити, – запевнила радник з питань преси та інформації Представництва ЄС Вікторія Давидова. – Із  формального погляду – це прості кроки: надати приміщення і доступ для широкого загалу, почати роботу з нашими інформаційними матеріалами».

Представники ЄС були готові до діалогу і зі студентством Острозької академії. Для всіх охочих вони провели лекцію-дискусію під гаслом «Європа – це не тільки географія, це – ідея». Під час заходу Вікторія Давидова та Ірина Стаднійчук наголосили на перевагах підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС, розповіли про діяльність Представництва в Україні та студентські програми.

«Ми приїхали до вас, адже Острозька академія — це навчальний заклад європейського рівня. Сьогодні ми хочемо показати, що не обов’язково їхати за кордон, щоб жити, як європейці», – зазначила Вікторія Давидова.

Після лекції для студентів влаштували «Євроквест», що мав на меті перевірити знання молоді про Європейський Союз.

«Питання стосуються історії ЄС, певних понять, що є характерними тільки для ЄС і країн-членів, – розповідає організатор квесту та координатор програми «Будуймо Європу в Україні» Ольга Гуртовенко. –  Ми проводимо опитування в ігровій формі, оскільки знаємо, що суха теорія сприймається гірше та менш ефективно, ніж гра зі своїми друзями, знайомими чи одногрупниками».

В інтелектуальному змаганні брали участь чотири міжфакультетські команди. Кожній із них вручили карту, за якою учасники шукали волонтера з черговим запитанням про особливості ЄС. Сім зупинок – і квест завершений. У грі не було переможців і переможених — усім учасникам вручили цінні призи із символікою Європейського Союзу.