Так, на юридичному факультеті ЗНУ, за ініціативи його декана, професора Тетяни Коломоєць та заступника декана з профорієнтаційної роботи, доцента Миколи Мартинова, відбувся Тиждень благодійності. Протягом кількох днів усі охочі могли взяти участь в акції зі збору ліків і медичних препаратів, продуктів харчування, одягу та коштів для військовослужбовців і вимушених переселенців. До акції долучилися не лише викладачі та студенти юридичного факультету і представники інших факультетів Запорізького національного університету, а й мешканці Запоріжжя. У результаті організатори заходу зібрали різноманітних медичних засобів на суму майже 17 тисяч гривень. Це препарати першої необхідності: гемостатичні засоби, антибіотики, протигрипозні та жарознижуючі препарати, шприци, бинти, джгути тощо. Усі ліки та медикаменти, а також необхідний одяг, речі та харчі передали до військових частин нашого міста – А-1978 і 3033, а також – до відділень Запорізької обласної лікарні, де перебувають на лікуванні поранені бійці. У результаті проведення днів благодійності волонтерам юридичного факультету ЗНУ передали багато одягу та взуття для дітей і дорослих, а також – продуктів харчування (близько півтони круп, картоплі, макаронів, солодощів) і дитячих іграшок небайдужі запоріжці.

Також нещодавно науково-педагогічні працівники та студенти юридичного факультету провели дводенну благодійну акцію одразу в кількох корпусах Запорізького національного університету. Викладачі та студенти охоче відгукнулися на заклик підтримати українських воїнів і біженців із зони проведення АТО.

Студенти юридичного факультету ЗНУ Єгор Бєліков, Віталій Орловський, Данило Гречковський і Владислав Дугов також завітали до Запорізького відділення Товариства Червоного Хреста в Україні. Вони передали представникам благодійної організації речі, зібрані представниками факультету для вимушених переселенців зі сходу України. Усього зібрали 478 речей для дорослих і дітей, зокрема одяг, взуття, іграшки тощо. Представники Товариства Червоного Хреста щиро подякували представникам ЗНУ за їхню небайдужість і прагнення підтримати тих, хто найбільше потребує допомоги.

Крім того, на запрошення декана юридичного факультету до ЗНУ завітали військовослужбовці 55-ї окремої артилерійської бригади, які повернулися до Запоріжжя, вийшовши з оточення під Дебальцевим. На зустрічі зі студентами 1-5 курсів юридичного факультету Запорізького національного університету почесні гості розповіли, що, починаючи з травня 2014 року, вони кілька разів встигли побувати в зоні проведення антитерористичної операції, загалом провівши там 191 день. Свого часу бійці брали участь у звільненні Слов’янська, побували під Лисичанськом і в інших містах Донецької області. Також учасники АТО закликали присутніх на зустрічі цінувати всі дрібниці мирного життя. У свою чергу студенти юридичного факультету ЗНУ побажали їм швидше повернутися додому з перемогою. Насамкінець заходу студенти підвелися і шквалом оплесків висловили щиру вдячність гостям факультету.

Підтримали військових і на факультеті журналістики Запорізького національного університету. Низку заходів розпочали ще до Дня всіх закоханих, коли студентки-активістки факультету писали солдатам листи, сповнені словами підтримки та вдячності, і створювали валентинки. Окрім того, в рамках проекту «Весна добрих справ», започаткованого студентською радою факультету журналістики ЗНУ, студенти відвідали дитячий садок № 2 військового містечка. Організатори купили подарунки, підготували ігри на розвиток уваги та зору. А ще разом із дітками другої старшої групи вони намалювали плакати для бійців із АТО, їх вони презентують тим військовим, які лікуються у шпиталі.

Ще одну благодійну акцію в Запорізькому національному університеті провели співробітники Центру культури ЗНУ й учасники вокальної студії «Кантилена», організувавши низку заходів, під час яких збирали кошти для поранених, котрі перебувають у військовому шпиталі. На зібрані гроші представники ЗНУ придбали соки та фрукти та відвідали бійців у шпиталі, де також провели для них невеличкий концерт, який підбадьорив наших захисників.  До речі, кошти на допомогу військовим в АТО збирають під час усіх культурно-масових заходів Запорізького національного університету.

До благодійних акцій долучилися й активісти студентської ради економічного факультету ЗНУ, які разом із представниками громадської організації «Волонтерський центр Запоріжжя» побували у Вільнянській спеціалізованій загальноосвітній школі-інтернаті. Під час візиту для старшокласників школи-інтернату організували зустріч із волонтерським складом і бійцями, які прибули із зони проведення антитерористичної організації.

Не залишилися осторонь від благодійної діяльності і викладачі та студенти філологічного факультету ЗНУ. Вони відгукнулися на звернення Запорізького комітету солдатських матерів і взяли участь у збиранні макулатури, кошти від реалізації якої передали на підтримку вітчизняної армії. Представники факультету активно долучилися до цієї акції: протягом тижня вони зібрали 181 кілограм макулатури. Декан філологічного факультету ЗНУ, професор Тамара Хом’як відзначила, що її приємно вразила небайдужість викладачів факультету та студентів усіх курсів. Зокрема, вона відзначила активність студентів 2 курсу. Крім того, студенти 4 курсу виявили ініціативу та написали солдатам теплі листи, сповнені слів вдячності й підтримки.

І це – неповний перелік усіх благодійних заходів, які останнім часом стали важливим складником життєдіяльності Запорізького національного університету. Окремо варто сказати про те, що в більшості випадків їх організаторами виступають активісти Студентської ради, а вже їхні пропозиції охоче підтримують студенти та викладачі усіх факультетів ЗНУ.