“Тому вирішення питання щодо збереження наукових пенсій за працюючими науковцями є надзвичайно пріоритетним», – зауважила  Лілія Гриневич, голова Комітету з питань науки та освіти, під час Погоджувальної ради 6 квітня. І запропонувала внести до порядку денного та терміново розглянути у відповідних Комітетах законопроект № 2628 щодо збереження наукових пенсій за працюючими науковцями.

«У вівторок на порядку денному стоять законопроекти № 1175 та № 1175-1 про внесення змін до статті 26 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо звільнення з військової служби громадян, які є студентами або аспірантами денної форми навчання. Прошу до них долучити і розглядати разом законопроект № 2196 від 23.02.2015 про внесення змін до законів України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” та “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо освітніх гарантій для докторантів», – наголосила народний депутат.

Також голова Комітету попросила внести до порядку денного поточного пленарного тижня законопроект № 1447 від 11.12.2014, що дає змогу релігійним організаціями створювати світські навчальні заклади різних форм і рівнів акредитації.