Організаторами конференції виступили Академічне співтовариство Михайла Балудянського (Словацька Республіка), Чернігівський національний технологічний університет,Київський університет права НАН України,  Кошицький технічний університет (Словацька Республіка); Лодзинський технічний університет (Республіка Польща); Господарська академія ім. Д.А.Ценова (Республіка Болгарія); Університет  Тузли (Боснія і Герцеговина).

У конференції взяли участь відомі вчені, викладачі,  аспіранти та студенти вищих навчальних закладів та установ України, Словацької Республіки, Республіки Польща, Грузії, Республіки Болгарія та інших.

Під час конференції начальник управління ліцензування та акредитації Міністерства освіти і науки України, доктор педагогічних наук, професор Андрій Шевцов привітав учасників конференції від імені Міністерства та виступив з доповіддю про сучасний стан реформ у системі вищої освіти в Україні. Особливу увагу було при цьому приділено питанню ліцензування та управління якістю освітньої діяльності й змінам у системі акредитації навчальних програм в Україні.

Із вступним словом до учасників конференції на пленарному засіданні також звернулися Міхал Вархола– президент Академічного співтовариства М. Балдянського, доктор технічних наук, професор  (Словаччина); Рената Ленартова – Віце-мер міста Кошице (Словаччина), Сергій Шкарлет  – ректор Чернігівського національного технологічного університету, доктор економічних наук, професор.

У наукових доповідях, проголошених на засіданні, піднімалися актуальні питання щодо проблем розвитку сучасних технологій, удосконалення національного законодавства у відповідності з правом Європейського Союзу. Велика увага також приділялася обговоренню проблемних питань у сфері економіки.