ДИТЯЧО-БАТЬКІВСЬКІ ВІДНОСИНИ. Найбільш могутнім за своїм впливом на загальний розвиток особистості дітей є соціальний досвід, набутий у сім’ї. Неформальне спілкування, атмосфера любові й піклування дорослих про дітей, щоденна спільна трудова діяльність створюють унікальні можливості для формування в молодших членів сім’ї моральних цінностей, відносин, життєвих установок. Про особливості, важливість дитячо-батьківських стосунків та їх суть ви дізнаєтеся з цієї статті.

 

ЛЮДИ І ВІЛ Заняття з елементами тренінгу. Про ВІЛ говорять багато, але далеко не всі добре знають, як убезпечити себе від зараження. Кількість хворих зростає, не зважаючи на інформацію у навчальних закладах, лікарнях та ЗМІ. Завдання соціального педагога – закласти ті основні засади правильної поведінки, яка убезпечить в майбутньому дорослих людей від зараження.

 

«Сім Я». Програма соціалізації  та реабілітації молоді з особливими потребами. Програма розрахована  на педагогічних працівників позашкільних і загальноосвітніх навчальних закладів,  які займаються питаннями позашкільної освіти з дітьми та молоддю з особливими потребами. У програмі представлені три блоки:

  • Курс життєвого самовизначення.
  • Екскурсії соціально-реабілітаційного спрямування.
  • Заняття декоративно – прикладним мистецтвом.

 

Основна мета програми  – всебічний розвиток молоді з особливими потребами у міру їх індивідуальних можливостей.

 

Комп ютер та дитина. В сучасному світі комп’ютер став необхідним атрибутом культурного середовища, таким же важливим, як вміння читати і писати. Про те, як організувати навчання комп’ютерної грамотності для дітей з особливими потребами діляться досвідом працівники одного з обласних центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів. До того ж читач знайде тут поради батькам щодо безпечного використання комп’ютера для дитини.