Проект буде реалізовуватися протягом 2015 – 2017 років у шести країнах Східного Партнерства: Азербайджанській Республіці, Республіці Білорусь, Республіці Вірменія, Грузії, Республіці Молдова та Україні. Мета проекту – сприяти інтеграції та подальшому розвитку освіти для демократичного громадянства й освіти в галузі прав людини (ОДГ/ОПЛ) у національних системах освіти (зокрема в шкільних програмах), відповідно до Хартії Ради Європи про виховання демократичної громадянськості і освіту в галузі прав людини, прийнятої у 2010 році.

У засіданні керівного комітету взяли участь представники міністерств освіти, навчальних закладів шести країн Східного партнерства, співробітники Ради Європи та Представництва ЄС в Україні, а також провідні європейські експерти у галузі ОДГ/ОПЛ. Учасники засідання затвердили план дій на 2015 рік, що охоплює такі заходи:

1)    проведення огляду ініціатив, досвіду, найкращих практик, контактів і партнерів, які працюють у цій сфері;

2)    міжнародну конференцію з ОДГ/ОПЛ;

3)    тренінги для вчителів, представників НУО та учнів з питань прав людини та демократії у школах;

4)    пілотування навчальних матеріалів Ради Європи у школах;

5)    переклад навчальних матеріалів мовами країн проекту.

Учасники погодилися, що проект буде впроваджуватися відповідно до національного контексту, а провідну роль у визначенні пріоритетів та конкретних кроків відіграватимуть представники міністерств освіти шести країн.

Наступним великим заходом у рамках проекту є міжнародна конференція з питань ОДГ/ОПЛ, що буде проведена на початку червня 2015 року в м. Києві.