Всеукраїнський національний соціальний проект «Місто професій», метою якого є профорієнтаційна робота з дітьми усіх вікових категорій, реалізується за підтримки дружини Президента.

Проект «Місто професій» дає унікальну можливість кожній дитині спробувати себе в різних професіях. У рамках проекту зібрались соціально активні компанії-«роботодавці», які презентували дітям свої професії, серед яких були: пожежники, кінологи, криміналісти, інспектор ДАІ, стоматолог, геолог, рятувальник, гример, автомеханік, будівельник та багато інших. Загалом на заході було презентовано 53 професійні напрями діяльності.

Cпілкуючись із представниками преси, пані Марина зазначила: «Ми всі разом маємо усвідомлювати відповідальність за майбутнє країни, а розвиток і виховання дітей – це основа, яку ми закладаємо сьогодні. Мета нашого проекту – не тільки дати можливість дітям познайомитися чи обрати майбутню професію, але й навчити їх цінувати працю, зароблені гроші, поважати турботу батьків. Впевнена, що подібними проектами ми робимо значний внесок у формування свідомої нації, де кожен здатен самостійно обирати свій життєвий шлях і брати на себе відповідальність за свої вчинки».

Натхненниця та організатор проекту Тетяна Люлька зазначила, що «Місто професій» дає унікальну можливість кожній дитині незалежно від віку зазирнути у світ дорослих. На вході до містечка кожна дитина отримує паспорт і має можливість «влаштуватися на роботу». За сумлінну роботу юні «працівники» отримують заробітну плату і можуть витратити її в крамниці міста на солодощі та подарунки.

Наразі проект уже «відвідав» Білу Церкву та Вінницю. Заплановано його проведення ще в 23 містах України. Організатори очікують, що «Місто професій» у Києві відвідають близько 10 000 дітей віком від двох до вісімнадцяти років.