Переможцем олімпіади «Фінансовий геній» і володарем головного призу 50 000 гривень на оплату навчання у вузі став випускник Глибоцького ліцею Богдан Славута, повідомляється у відеосюжеті ТСН на каналі 1+1.

«Гроші для мене не головне, це тільки заохочення, я був упевнений, що покажу хороший результат, – каже Богдан Славута. – Стати першим в Україні для мене велика честь».

Замість листків паперу і ручок учасники використовували ноутбуки і Wi-Fi, а звичні тести і завдання замінили бізнес-кейси, розроблені топ-менджер банку. Також фіналісти пройшли захопливий квест.

«Сьогодні школярі набагато краще за батьків розбираються в нових технологіях, активно користуються смартфонами. Багато наших послуг, мобільних додатків якраз орієнтовані на підростаюче покоління, – говорить Головою Правління ПриватБанку Олександр Дубілет.

Всього ж за право вважатися фінансовим генієм цього року змагалися понад 1 000 випускників шкіл із 120 міст України. На відміну від академічних шкільних олімпіад, в «Фінансовому генії» можуть брати участь випускники будь-якої української школи.

Освітня програма ЮніорБанк стартувала в 2009 році в Україні. Сьогодні ЮніорБанк об’єднує понад 500 000 школярів країни. Головна мета – познайомити кожну дитину країни з устроєм банку. Для цього проводяться уроки фінансової грамотності в школах, екскурсії в банк, бізнес-квести, відкриваються БізнесШколи.