Інна Совсун висловила подяку проекту USAID «Справедливе правосуддя» за співпрацю та комплексну допомогу, спрямовану на реформування вищої юридичної освіти в Україні, та зауважила, що діяльність проекту дуже органічно вписується в план освітніх реформ Міністерства освіти і науки України.

Перший заступник міністра також наголосила, що проект «Справедливе правосуддя» працює над створенням ефективної системи забезпечення якості юридичної освіти. Так, методологія зовнішнього незалежного оцінювання процесів забезпечення якості юридичної освіти, розроблена експертами проекту, може слугувати орієнтиром для вищих навчальних закладів при розробці власних систем забезпечення якості, а також є корисним напрацюванням для подальшої роботи Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Ще одним важливим напрямом співпраці є робота над новим стандартом юридичної освіти. Представники юридичних шкіл уже напрацювали проект стандарту юридичної освіти, який було представлено та обговорено на конференції. Міністерство, у свою чергу,  готує нормативну базу, що дасть змогу оновити склад Науково-методичної ради при МОН і запровадити новий порядок формування науково-методичних комісій з вищої освіти. Інна Совсун запевнила, що докладе всіх зусиль для того, щоб ці комісії були сформовані на конкурсних засадах і туди потрапили справді кваліфіковані експерти, які зможуть написати стандарти вищої освіти нового зразка.

Перший заступник міністра також повідомила про спільні плани проекту «Справедливе правосуддя» та Міністерства щодо запровадження пілотного проекту з організації комплексних іспитів для випускників бакалаврських та магістерських юридичних програм. На думку Інни Совсун, можливість уніфікації навчальних програм в юридичній сфері та висока ефективність вихідного тестування дасть змогу значно підвищити рівень знань студентів.

Спілкуючись із викладачами Львівського національного університету імені Івана Франка та студентами львівських вищих навчальних закладів, перший заступник міністра розповіла, над чим зараз працює Міністерство і чого  очікувати в процесі реалізації освітніх реформ. Інна Совсун наголосила: аби реформи були успішними, має бути готовність працювати по-іншому, змінюватися всім учасникам процесу. Також на зустрічі йшлося і про інші питання: матеріально-технічне забезпечення університетів, виплати стипендії та її індексацію, необхідність оновлення та встановлення ліцензійного програмного забезпечення.