Аудиторія мала змогу почути понад 11 доповідачів – професіоналів різних сфер діяльності, які є активними суб’єктами творення профорієнтаційної роботи на рівні міста.

Що нового несе у собі питання пошуку працівника? Ймовірно, нічого, проте унікальність конференції полягала в тому, що відбулася зустріч в одній аудиторії всіх учасників процесу «ВНЗ – школа – роботодавець», яка була мало не першою у Львові.

Дуже важливо було почути консалтинг, який представляла Галина Дзядик. Пані Галина умовно окреслила декілька аспектів щодо особистості майбутнього ефективного працівника, а саме: «Чого очікує роботодавець?», «Які компетенції мають бути у працівника?», «Чи існують шляхи вирішення проблем, із якими стикаються як потенційний працівник, так і роботодавець?». Зі слів Галини Дзядик, в умовах ХХІ століття роботодавцю потрібен універсальний працівник, тобто людина, яка добре орієнтується не лише в одній конкретній галузі, а є інтегратором знань кількох сфер.

Ефектними та інформаційно багатими були виступи представників роботодавців, а саме Анни Єгорової (керівник служби навчання та розвитку персоналу Корпорації “Артеріум”), Дениса Пруца (CEO (chief executive officer) DMP Development Group) та Громовик Анастасії (HR Recruiter), що висвітлили позицію роботодавців щодо пошуку працівників. Звучали ідеї створення корпоративних університетів, програм стажування, участі в олімпіадах, щоб знайти свого майбутнього працівника. Вартими уваги були думки представників шкіл, які озвучила Іванна Здирко – директор ССЗШ № 91 м. Львова (Шевченківський район) та ідеї батьків, представником яких виступила Ірина Артим’як – голова батьківського комітету ЛЛГ (Галицький район).

Який висновок зробили учасники конференції? Хоч як би банально звучало, але між структурами школи, вищого навчального закладу і роботодавців бракувало діалогу. Саме конференція стала платформою, що презентувала та об’єднала думки цих трьох підрозділів. Кожен із них здійснює діяльність в окремому напрямі, тому існує потреба об’єднання та інтеграції зусиль.

Таким чином, було вирішено створити активну профорієнтаційну групу, що об’єднала б студентів ВНЗ Львова, директорів шкіл, соціальних педагогів, батьківські комітети, Управління освіти ЛМР та членів середовища бізнесу, щоб напрацювати спільні кроки.

Модератор зустрічі Галина Бордун, керівник персоналу ЛМР, зазначила: «Лише спільні зусилля всіх сторін впливу на формування свідомого школяра допоможуть виховати цілеспрямованого студента, який стане кваліфікованим фахівцем. Що ми точно зрозуміли: всі щось роблять окремо, а це означає, що питання назріло і є доволі гострим; що є готовність змінювати та бажання долучатися до вирішення».