Як зазначив міністр молоді та спорту Ігор Жданов, щодо “працевлаштування молоді, ми зосереджуємося на таких інструментах, як профорієнтація, визнання неформальної освіти, розвитку волонтерства та підтримці молодіжного підприємництва”.

Через агресію РФ нині гостро постала проблема з пошуком роботи для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), осіб з тимчасово окупованих територій:

“Багато людей втратили свої домівки, робочі місця, близьких і родичів. У такій складній ситуації ми маємо діяти рішуче, реагуючи на потреби сьогодення. Загалом в Україні зареєстровано близько 1 млн 300 тисяч ВПО, із них майже 200 тис. – молодь. Тому вирішення питання безробіття для української молоді – це не лише створення додаткових робочих місць, це також програми з перекваліфікації та профорієнтації”, – зауважив міністр.

Оскільки Європа має досвід волонтерської діяльності в цьому напрямі, Мінмолодьспорту спільно із партнерами в Україні розробило проект щодо створення Національної волонтерської служби та надіслало його на адресу “Волонтерів ООН”.

Крім того, на зустрічі міністрів Вишеградської групи, відповідальних за молодіжну політику, було підписано Меморандум про співпрацю у сфері молодіжної політики.