Автор: Просянюк Марія Сергіївна

ПОРЯДОК ДЕННИЙ
І. Вступне слово.
ІІ. Обговорення питань .
ІІІ. Обговорення педагогічних ситуацій.
ІV. Поради батькам щодо виховання молодших школярів

Вступне слово
Сім’я – найбільша вихователька підростаючих поколінь за всіх часів й у всіх народів, невтомна плекальниця високої духовності та гуманізму, національного духу, характеру, свідомості, психології і патріотизму. Справжня сім’я є совістю, честю та доблестю, національною гордістю кожного народу, нації, надбанням педагогічної культури людства. Усе найкраще, що є на землі, йде від сім’ї. Виховний феномен сім’ї як і саму сім’ю, нічим замінити не можна, а тим більше поширеною сьогодні «дружбою і любов’ю» без будь – яких зобов’язань одного перед одним. Сім’я дає дитині життя і продовжує рід людський. До цього мають себе готувати кожний юнак і кожна дівчина. Діти – майбутнє роду й народу, найбільший скарб. Відсутність дітей – велике нещастя для подружжя.
В основу української сімейної педагогіки закладено прагнення зробити дітей щасливими. Про це має пам’ятати кожний, кого називають батьком, матір’ю, учителем, вихователем.
Виховання дітей – не лише особиста справа батьків, а й їхній громадянський обов’язок.
В.О. Сухомлинський висловлювався: « Без батьківської мудрості немає виховуючої сили сім’ї. Батьківська мудрість стає духовним надбанням дітей ; сімейні стосунки, побудовані на громадянському обов’язку, відповідальності, мудрій любові й вимогливій мудрості батька та матері, самі стають величезною виховуючою силою».
Психологи стверджують , що правильно організоване спілкування – запорука доброго настрою, душевного спокою. З іншого боку встановлено, що ніде люди не ранять один одного боляче, як вдома, в сімейних стосунках.
Неслухняність, байдужість, грубість – усе це виникає в дитини, в її поведінці коли ламається віра в найдорожчих людей – БАТЬКІВ.
Завантажити матеріал