Документ визначає такі напрями співпраці між Санофі та Національним медичним університетом до 2017 року:

  • Організація спеціальних освітніх програм і підтримка університету в забезпеченні студентів можливістю проходження стажування в медичних і фармацевтичних освітніх закладах провідних клінік світу.
  • Надання студентам та інтернам університету можливості проходження виробничої практики в Санофі в Україні.
  • Посилення співпраці в галузі проведення клінічних досліджень лікарських засобів.

Меморандум підписали Жан-Поль Шоер, генеральний директор Санофі в Україні та Білорусі, і Катерина Амосова, ректор Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

«Місія Санофі полягає не тільки у розширенні доступу до якісних лікарських засобів, але й у наданні інформаційної підтримки фахівцям медичної галузі. Ми переконані, що ключовим чинником у побудові ефективної системи охорони здоров’я є високий професіоналізм медичних спеціалістів. Глобально та в Україні компанія ініціює та підтримує численні програми стажування, які надають можливість студентам познайомитися зі сферою охорони здоров’я та зростати професійно. Шляхом побудови співпраці з Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця, Санофі в Україні робить внесок у розвиток наступного покоління медиків, надаючи студентам можливість проходження практики під керівництвом досвідчених спеціалістів», –  зазначив Жан-Поль Шоер на зустрічі.

А Катерина Амосова, зокрема, зауважила: «Завдяки співпраці з Санофі в Україні – лідером у сфері охорони здоров’я з довготривалим глобальним досвідом – студенти університету отримають доступ до спеціалізованих освітніх програм, що дають змогу готувати кваліфікованих професіоналів сфери охорони здоров’я. Партнерство в рамках Меморандуму – це унікальна можливість для наших студентів отримати досвід роботи, працюючи разом із фахівцями фармацевтичної сфери, а також ознайомитися з найкращими міжнародними практиками для подальшого застосування отриманих знань в Україні. Я впевнена, що співпраця з Санофі в Україні – це можливість для талановитих молодих випускників розвиватися та зростати професійно».

Встановлюючи партнерські стосунки з Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця, одним із провідних вищих медичних навчальних закладів України, Санофі розширює межі своєї соціальної відповідальності для задоволення потреб у сфері охорони здоров’я та медичної освіти в країні.

Для вирішення найважливіших питань в освітній і медичній сферах України, Санофі постійно підтримує проведення лекцій, семінарів та конференцій для медичних фахівців в основних терапевтичних областях за участі світових експертів та провідних лідерів думок. Санофі в Україні посилює міждисциплінарну співпрацю з Міністерством освіти і науки України, Міністерством охорони здоров’я України та Національною академією наук України з метою розробки ефективних інформаційних матеріалів та навчальних програм для медичних спеціалістів та педагогів. П’ять років поспіль компанія бере участь в організації Фармакоекономічного форуму – першого експертного форуму в Україні, присвяченого питанням розвитку фармакоекономіки. Крім того, за підтримки Санофі в Україні, в рамках Меморандуму про взаєморозуміння з Національною дитячою спеціалізованою лікарнею «ОХМАТДИТ», фахівці лікарні пройшли навчання в Польщі для професійного зростання та отримання міжнародного досвіду. Санофі також бере активну участь у численних ярмарках вакансій і семінарах для студентів, поширюючи інформацію про можливості кар’єрного розвитку у фармацевтичній сфері.

Довідково

Про Санофі

Санофі, глобальний лідер у сфері охорони здоров’я, відкриває, розробляє і постачає терапевтичні рішення, орієнтовані на потреби пацієнтів. Санофі спеціалізується на рішеннях для діабету, вакцинах для людей, інноваційних препаратах, турботі про здоров’я споживачів, ринках, що розвиваються, ветеринарії і Джензаймі. Санофі зареєстрована на фондових біржах в Парижі (EURONEXT: SAN) та в Нью-Йорку (NYSE: SNY).

Про НМУ імені О.О. Богомольця

Національний медичний університет імені О.О. Богомольця – провідний медичний університет в Україні з підготовки медичних та фармацевтичних кадрів. У закладі навчаються понад 13 000 студентів, серед яких більше понад 1 500 – іноземці. Основою політики університету є висока якість підготовки фахівців відповідно до Європейських стандартів якості навчання. У 2015 році університет отримав міжнародний сертифікат управління якістю ISO 9001:2008. Університет співпрацює з освітніми медичними закладами десятків країн світу, міжнародними організаціями (ВООЗ, Євробюро ВООЗ, ЮНІСЕФ, ЮНЕСКО), активно бере участь у міжнародних освітніх, наукових програмах та програмах академічної мобільності.