Автор: Яручик Тетяна Василівна

Чи можна говорити про високий рівень викладання літератури в школі, коли позакласна робота є невиразною?

Сучасна школа повинна викликати в учнів стійкий інтерес до художнього слова, прилучати їх до великих цінностей духовної культури.  Виховання громадянина України, духовно багатої особистості здійснюється не тільки на уроках, але й в процесі найрізноманітніших позакласних заходів. Метою таких заходів є виховання любові до літератури, рідної мови, розвиток інтелектуальних здібностей учнів, творчого потенціалу, а також вдосконалення практичних вмінь і навичок учнів.

«Хто серцем відчуває красу слова і може словом передати найтонші відтінки людських думок і переживань, той підніметься на високу сходинку справжньої людської культури.» (В. Сухомлинський).

Школа – «царство мудрого й красивого, правдивого і чуйного, сильного і ласкавого, доброго і мужнього слова» (В. О. Сухомлинський)

Літературна освіта в школі здобувається не тільки на уроках, а й поза ними. Позакласна робота – потрібна і цікава, адже вона має величезні можливості, якщо підійти до підготовки літературних заходів творчо,         по-новому.

Завантажити матеріал