Під час здійснення внутрішнього аудиту проведено низку аудиторських досліджень із застосуванням певних методів, прийомів і процедур, спрямованих на отримання аудиторських доказів.  У результаті внутрішнього аудиту виявлено, що відповідальні посадові особи університету не в повній мірі дотримуються вимог законодавства України, а також не здійснюється якісний внутрішній контроль за станом використання коштів Державного бюджету, що призвело до низки недоліків, які негативно впливають на стан фінансово-бюджетної дисципліни в навчальному закладі, зокрема до порушень фінансової дисципліни, що призвели: до втрат матеріальних активів на загальну суму 115 751,71 тис.  грн; фінансових ризиків щодо втрати в подальшому матеріальних активів на суму 115 388,06 тис. грн і неефективного використання бюджетних коштів – на 66 959,20 тис. гривень.

У НАУ спостерігаються службова бездіяльність відповідальних осіб і незабезпечення відшкодування матеріальної шкоди від втрати матеріальних активів (квартири в житлових будинках на території НАУ; компенсації за використану забудовниками землю, яка знаходилась в постійному користуванні НАУ, тощо), а також дії та/або службових осіб, через які створені значні фінансові ризики втрати матеріальних активів у подальшій діяльності через неврахування інтересів університету при укладенні та реалізації господарських угод тощо.

Також НАУ з грубими порушеннями вимог законодавства України здійснив закупівлю за державні бюджетні кошти, неправомірно застосувавши неконкурентну процедуру закупівлі в одного учасника (австрійської компанії), літаків на суму понад 30 млн грн, які весь час із моменту поставки в 2012 році не використовувались за призначенням.

Унаслідок встановлення фактів щодо недоліків і суперечностей у діяльності університету, що призвели до недотримання вимог законодавства України, аудиторською групою надається негативний висновок стосовно діяльності цього навчального закладу.

Про результати аудиту буде офіційно поінформовано Міністерство внутрішніх справ України, Службу безпеки України та Генеральну прокуратуру України.

Нагадаємо, міністр освіти Сергій Квіт звільнив цілий відділ міністерства через замовчування махінацій у НАУ.

Також, 4 вересня 2015 року  міністр освіти і науки України Сергій Квіт на брифінгу в Будинку Уряду зазначив, що ситуація в  Національному авіаційному університеті критична. “Є загроза невиплати зарплатні працівникам і стипендій студентам через саботаж групою людей, які залишилися у виші після звільнення в.о. першого проректора Максима Луцького та чотирьох проректорів і мали стосунок до незаконних оборудок”, – зазначив він.

Як повідомив міністр, призначеному в.о. ректора Римвідасу Хращевському та новим проректорам доводиться кожен день долати перепони, аби потрапити на свої робочі місця. “Масштаби зловживань у НАУ великі, і я не виключаю з цього приводу відкриття правоохоронними органами кримінальних проваджень“, – наголосив Сергій Квіт.