9 вересня 2015 року відбулась зустріч ректора Херсонського державного університету Василя Стратонова з представниками консультативної місії Європейського Союзу: радником із питань верховенства права відділу регіонального співробітництва Хуліаном Таленс Ескарті, радником відділу з питань регіонального співробітництва правоохоронних органів з населенням у постконфліктний період Хосе Антоніо Карраско та фахівцем відділу з регіональних питань Єссе Сеппала.

На заході представники Консультативної місії Європейського Союзу обговорили з Василем Стратоновим можливість співпраці з ХДУ в межах програми підготовки сучасних поліцейських.

За словами ректора університету, цей проект розглядатиметься на державному рівні. Сьогодні експерти Консультативної місії ЄС вивчають специфіку прикордонного регіону та ситуацію на Херсонщині, аби визначити, як надалі координувати роботу та фінансувати проект.

«Сьогодні ми готові надати допомогу в навчанні фахівцям за напрямами психології, права, реабілітації та фізичної підготовки», – зазначив Василь Стратонов. Наразі всі питання, пов’язані зі співпрацею, знаходяться на етапі вивчення та формування конкретних пропозицій. Остаточне рішення має бути узгоджене між трьома міністерствами – освіти, юстиції та внутрішніх справ.