Важливо те, що українські студенти здобуватимуть європейську освіту та професійний досвід. Після навчання та практики ці люди зможуть працевлаштуватися як в Україні, так і за кордоном. Ще у квітні студенти, які зголосилися взяти участь у програмі, повинні були пройти певний відбір. Зокрема, серед критеріїв, за якими підбирали учасників, – успішність та знання німецької мови. Сьогодні ці студенти уже отримали сертифікат на навчання”, – розповів Ростислав Замлинський.

За його словами, стажування проходитимуть на німецьких підприємствах у сфері ресторанно-готельної справи, житимуть студенти в гуртожитку.

До речі, офіційна делегація Львівщини на чолі з першим заступником голови Львівської обласної державної адміністрації Ростиславом Замлинським і за участі депутатів Верховної Ради України упродовж 20-23 вересня перебуває з візитом у регіоні Тюрингія (ФРН). Під час офіційних зустрічей із німецькими партнерами сторони обговорили діючі проекти у сфері професійної освіти української молоді на підприємствах Тюрингії, а також поспілкувалися щодо нових, зокрема у сфері енергозбереження, енергоаудиту та деревообробки.

Нагадаємо, що між Вільною землею Тюрингія та Львівщиною існує інтенсивна співпраця. Велике значення отримали проекти у сфері професійної освіти української молоді на підприємствах Тюрингії. Ці проекти широко підтримуються Вільною землею Тюрингія, Єврокомісією та Торгово-промисловою палатою Ерфурта.