Так, за даними Управління у справах студентів Міністерства алії і абсорбції, торік підтримку відомства отримали 5 953 студенти-репатріанти, а заявки на навчання в університетах і коледжах Ізраїлю в новому навчальному році вже подали 1 200 осіб.

Важливо зазначити, що торік Міністерство алії і абсорбції помітно збільшило бюджетні дотації на допомогу і підтримку студентів-репатріантів. Якщо раніше відомство оплачувало до 3-х років навчання у ВНЗ, охоплюючи й річний курс підготовчої університетської програми “Мехина”, то відтепер субсидії надаються відповідно до повного терміну навчання на першу або другу академічні ступені і повну оплату навчання на підготовчих курсах. Крім того, репатріанти, які вирішили здобути фах архітектора або лікаря, після внесених поправок отримають від Управління у справах студентів фінансову допомогу на навчання до 5 років і курс за програмою «Мехина».

Представники Управління у справах студентів повідомили також, що на розгляд керівників Міністерства алії і абсорбції вже подані спеціальні рекомендації до положень з надання додаткової допомоги студентам-репатріантам, які приїхали з України та Франції.

Довідково

Спеціальності, які користувалися найбільшою популярністю серед студентів-репатріантів минулого року: управління бізнесом – 1 006 студентів, інженерна справа – 710, педагогіка – 504, ЗМІ – 306, комп’ютери та програмування – 290, юриспруденція – 243, економіка – 221, психологія – 138.
Торік студенти-репатріанти обирали такі ВНЗ: Тель-Авівський університет – 454 студенти, Університет Бар-Ілана – 470, Єврейський університет в Єрусалимі – 454, Герцлійський міждисциплінарний центр – 389, Хайфський університет – 275, Університет в Аріелі – 247, Техніон у Хайфі – 247. Серед коледжів лідирує “Коледж Адасса” в Єрусалимі – 223 студенти і “Академічний коледж Ашкелона” – 205 осіб.