Як зазначив секретар Ужгородської міськради Богдан Андріїв, реалізація цієї Програми сприятиме покращенню умов перебування дітей у навчальних закладах та максимально задовільнить потреби ужгородців у якісній освіті.

«Адже нинішній рівень матеріального забезпечення шкіл обласного центру є недостатнім, відсутні необхідні засоби навчання, не обладнані сучасні кабінети для профільного навчання школярів. Обсяги коштів, які виділяються, не дозволяють задовольнити найнагальніші потреби навчальних закладів, не кажучи вже про модернізацію та оновлення матеріальної бази», зауважив Богдан Андріїв.

За його словами, покращання матеріальної бази сприятиме поліпшенню якості шкільної освіти, дозволить використовувати в навчальному процесі сучасні електронні навчальні матеріали, що сприятиме отриманню повноцінної освіти. «Відтепер батькам не потрібно виділяти із сімейного бюджету кошти для оснащення шкіл та дитсадочків», – запевнив пан Андріїв.

Програма передбачає здійснення комплексу заходів з проведення ремонту приміщень, систем опалення та водоканалізаційних мереж навчальних закладів, матеріально-технічного забезпечення їх роботи, оснащення універсальними навчально-комп’ютерними класами. А також – придбання шкільних парт, учнівських столів і стільців, канцелярського приладдя, меблів для дитсадочків.

Програма фінансується за рахунок коштів міського бюджету та інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством. Обсяг фінансування Програми становить 14 млн. 910 тисяч гривень.