Автор: Лісовська Світлана Володимирівна

Тема. Несіть у світ усмішку та добро!

Анотація. Як відомо, навчально-виховний процес повинен будуватися відповідно до потреб особистості та індивідуальних можливостей дітей, зростанні їх самостійності і їх творчої активності. Це вимагає організації навчання відповідно до здібностей, здатності до навчання, таланту дитини. Саме інтерактивне навчання і допомагає цьому.

В даному уроці використовуються інтерактивні форми навчання: робота в парах і групах, побудова асоціативного куща, вправа “Мікрофон”, вправа “Сенкан”.

Весь урок побудований як сюжетно-рольова гра (урок-казка). Під час уроку гра використовується як структурний елемент, багато разів створюються ігрові ситуації.

Використання інноваційних технологій, дидактичних ігор підвищують ефективність уроку, сприяють становленню та розвитку інноваційної, креативної особистості.

Матеріал до уроку. Оповідання В.Сухомлинського «Усмішка».

Мета. Збагачувати знання про життя і творчість В. Сухомлинського; формувати читацькі навички, вміння визначати настрій твору, вміння передавати своє ставлення до змісту виразним читанням. Розвивати фантазію. Виховувати естетичні почуття, людську гідність, почуття добра, чуйності.

Обладнання. Портрет В.Сухомлинського, виставка його творів, малюнки казкових героїв, складові таблиці, малюнки до скоромовки, картки блискавки зі словами, плакат із завданнями уроку, макет дерева, скринька.

Завантажити матеріал
Завантажити презентацію
Завантажити додаток