Такі центри активно функціонують у Запорізькому національному технічному університеті, Запорізькому державному медичному університеті, Запорізькій державній інженерній академії, Запорізькому інституті економіки та інформаційних технологій, Таврійському агротехнологічному університеті, Мелітопольському державному педагогічному університеті, Запорізькому коледжі радіоелектроніки ЗНТУ та Запорізькому металургійному коледжі ЗДІА.

Налагодженням і вдосконаленням спільної роботи студентських центрів праці при ВНЗ І-ІІ та ІІІ-ІV рівнів акредитації опікується обласний центр молоді. З 1 січня 2015 року в його структурі діє сектор з працевлаштування молоді та волонтерської діяльності, що надає сприяння в тимчасовому та постійному працевлаштуванні молоді, розвитку молодіжного підприємництва, популяризації волонтерської діяльності.

За повідомленням Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької ОДА, загалом у регіоні діють 13 студентських центрів праці. Результатом їх діяльності цього року стало працевлаштування 1 134 студентів. Окремим пунктом діяльності центрів є працевлаштування студентів на літній період. Цьогоріч 357 випускників школи вожатської майстерності змогли попрацювати в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Чимала увага приділяється і волонтерській діяльності студентів. Так, для проведення сімейного фестивалю «Коло друзів» спільно з БФ «Усмішка дитини» було залучено близько 100 волонтерів. Загалом для підтримки та популяризації волонтерської діяльності у 2015 році особові книжки волонтера отримали 105 молодих людей.

У ході засідання досвідом роботи у сфері працевлаштування поділилися представники Центру сприяння працевлаштуванню ЗНТУ, що є одним із найактивніших.  Крім цього, для учасників були проведені майстер-класи з проектного менеджменту та групова робота з напрацювання проектів, що реалізовуватимуться в сфері зайнятості студентів у 2016 році за методикою «Світове кафе».

Повідомляє прес-служба Запорізької ОДА