Київською місцевою прокуратурою № 3 (Деснянський район) направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього керівника Управління освіти Деснянської райдержадміністрації за підозрою у службовому підробленні, використанні підробленого документу, а також замаху на розтрату коштів місцевого бюджету в особливо великих розмірах.

Встановлено, що посадовець, будучи головою тендерного комітету, підробив службові документи конкурсних торгів з капітального ремонту дитячого садка у Деснянському районі столиці. Як наслідок, договір по виконанню робіт у навчальному закладі на суму понад 4 млн грн було підписано з товариством, що має ознаки фіктивності.

У подальшому, вказана службова особа намагалася перерахувати 1,15 млн гривень бюджетних коштів на користь цього підприємства, попри те, що суб’єкт господарювання ремонтні роботи не виконував і не мав змоги виконати.

Варто зазначити, що лише завдяки своєчасному реагуванню місцевої прокуратури розтрату бюджетних коштів вдалося попередити.

Поміж іншого, в ході досудового слідства було встановлено, що під час оформлення на посаду, посадовець надав підроблений документ про отримання ним вищої освіти у Російській Федерації.

Наразі дії вказаної особи кваліфіковано за ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 (закінчений замах на розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах), ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

За матеріалами з сайту: www.kyiv.gp.gov.ua