Щоб успішно закінчити цей, популярний в регіоні та за його межами, навчальний заклад студенту-заочнику необхідно мати чималі кошти – а останнім часом розмір «вдячності» за здачу сесії збільшився в декілька раз.

Про це повідомляє “Элита Страны“.

В чому причина ВУЗівської «інфляції» намагалися розібратися наші журналісти. Безумовно, про факти корупції в стінах українських ВУЗів відомо кожному, хто стикався з темою отримання вищої освіти.

Виявляється, що в Рівненському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти, корупція та хабарництво стали настільки звичною справою, що не дивує ні студентів, ні викладачів. Студенти-заочники скаржаться не на сам факт здирництва, а на ріст внутривузівських цін. Викладачі відводять очі, а в неформальному спілкуванні кажуть, що розмір такси за навчання визначає керівник закладу – Андрій Лавринчук, до недавнього часу заступник голови обласної державної адміністрації. До речі, тих, хто не підтримує корупційну політику в.о. ректора – звільняють під приводом скорочення видатків на утримання ВНЗ. Майже рік тому, з ВУЗу біло звільнено більше сорока викладачів, які відмовились вимагати гроші у студентів.

Головною вимогою постраждалих від керівництва Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти є: «Вимагаємо у правоохоронних органів, у діючого керівника обласної адміністрації, у діючого голови обласної ради провести перевірки на корупцію та на перевищення службовим становищем безпосередньо ректором інституту Андрієм Лавренчуком».

Андрій Лавренчук – в.о. ректора інституту з часів правління Віктора Януковича, оформлений на роботу зі значними порушеннями, до сьогодні спокійно керує закладом і особисто визначає розмір поборів за диплом «свого» ВУЗу. 25 номер у всеукраїнському рейтингу «Ворогів української журналістики», сірий-кардинал рівненської ОДА часів партії регіонів, прибутків не соромиться, а коментувати обурення педагогів та студентів відмовляється. Тим більше, процес люстрації пройшов повз хлібне місце ректора. А невдоволеним залишається сподіватись на увагу громадськості та правоохоронних органів, а також нове керівництво рівненської ОДА.

За матеріалами з сайту: www.informator.news