Рубрика «Методика і практика»

Тіла обертання. Геометрія, 11-й клас.

Урок узагальнення знань і вмінь учнів з теми «Тіла обертання, об’єми, площі поверхонь», організований у вигляді практичної роботи, допоможе учителю підготувати учнів до важливих іспитів у кінці навчального року. Завдяки оригінальному підбору задач обстоюється важливість формування навички практичного використання набутих знань.

 Задачі на відсотки. Математика, 6-й клас.

Стаття для вчителів, що прагнуть ефективно організувати повторення матеріалу із теми «Відсотки» у 6-му класі. Містить дидактичні картки для організації самостійної роботи на розв’язування задач І-го та ІІ-го типів.

Рубрика «Олімпіади, конкурси, турніри»

 Завдання і розв’язки ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з математики, день перший

Автор статті надає задачі першого дня змагань Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики, яка проходила в Чернігові 21- 24 .03. 2017 року.

Рубрика «Ігрова кімната»

            Свято математики для учнів 5-х класів

Навчити п’ятикласників використовувати одержані на уроках знання у нестандартних умовах та виховувати інтерес до математики допоможе сценарій позакласного заходу. Автор пропонує цікаві види змагань та ігор, які відповідають віковим особливостям учнів.

 

Математичні кросворди для 8-11 класів

Збірка математичних кросвордів для учнів 8-11 класах, у яких всі слова розпочинаються однією певною літерою. Можна використати на етапах актуалізації або підбиття підсумків під час уроку або провести цікаве заняття математичного гуртка.

 

В травні чекайте підсумків конкурсу ПАНОРАМА ТВОРЧИХ УРОКІВ — 2017 «Сучасний урок: нові форми».

 газета «Математика»