Рубрика «Методика і практика»

Розв’язування трикутників. Геометрія, 9-й клас

Автор статті пропонує використати навички алгоритмічної діяльності на уроках математики для того, щоб упорядкувати знання і вміння із запропонованої теми. Розробка є сценарієм уроку узагальнювального типу, може бути використана для проведення в рамках теми «Повторення вивченого за курс 9-го класу».

 Прямокутник, ромб, квадрат. Геометрія, 8-й клас

Продуктивним напрямом модернізації змісту освіти є використання інтегративного підходу на різних рівнях, зокрема тематичної, блочної, міжпредметної інтеграції. Автор статті пропонує розробку інтегрованого уроку геометрії та німецької мови. Практика показує, що така інтеграція сприяє підвищенню інтересу з боку учнів до обох дисциплін. Матеріал може бути адаптований для інтегрування з будь-якою іншою іноземною мовою.

 Рубрика «Олімпіади, конкурси, турніри»

            Завдання і розв’язки ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з математики, день другий

            Автор статті надає задачі другого дня змагань Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики, яка проходила в Чернігові 21- 24 .03. 2017 року. Також у статті можна прочитати імена переможців та претендентів на участь у Міжнародній математичній олімпіаді 2017 року.

 Рубрика «Наукові дослідження школярів»

            Математична модель артилерійського пострілу

Автори статті подають фрагмент навчальної науково-дослідницької роботи, виконаної спільно з бойовим офіцером-артилеристом в умовах війни, яка точиться сьогодні на Сході країни. Розглянуті основні типи задач артилериста та встановлено зв’язок між практичними потребами офіцера на полі бою та можливостями геометрії.

газета «Математика»

 

Вкладка «Дидактика»

            Інтерактивні вправи з алгебри, 7 клас.

Автор пропонує вправи різних типів (тестового характеру, на встановлення відповідності, усні вправи, кросворди, завдання з відкритою відповіддю) для перевірки знань учнів з усіх тем алгебри 7-го класу.