Анонс газета «Математика» 11

Міністерство освіти і науки України спільно з платформою EdEra запросили до участі в оновленні програм для 5-9 класів усю педагогічну спільноту. Вже успішно пройшло дві сесії обговорення, обробка пропозицій та врахування думок педагогів-практиків, чекаємо на затвердження цих програм на засіданні колегії МОН України. З урахуванням цих змін буде укладено календарно-тематичне планування для 5-11 класів та поступово надруковане у літніх номерах газети.

 

Рубрика «На допомогу вчителю»

Календарно-тематичне планування з математики для 5-7 класів

Зручна форма календарно-тематичного планування відповідно до оновлених програм з математики, алгебри і геометрії для 5-7 класів.

Рубрика «Офіційно»

Про зміни в програмах з математики для школи ІІ і ІІІ ступенів

Листи та накази Міністерства освіти і науки, що містять методичні рекомендації щодо викладання математики в 2017/2018 навчальному році відповідно до оновлених програм з математики, алгебри і геометрії для 5-11 класів.

 

Рубрика «Наукові дослідження школярів»

Для організації навчального наукового дослідження школярів пропонуємо фрагмент роботи на тему «Ірраціональні числа та їх властивості». У роботі підняті важливі питання, які стосуються глибоко розуміння учнями принципів співвідношення між числовими множинами

 

Анонс газета «Математика» 12

Рубрика «На допомогу вчителю»

Календарно-тематичне планування для 8, 9-х класів (у номері 13 – для 10-х класів, у номері 14 – для 11-х класів)

Зручна форма календарно-тематичного планування відповідно до оновлених програм з алгебри і геометрії для 8,9-их класів.

 

Рубрика «Офіційно»

Методичні рекомендації щодо викладання математики в 2017/2018 навчальному році

Листи та накази Міністерства освіти і науки, що містять методичні рекомендації щодо викладання математики в 2017/2018 навчальному році відповідно до оновлених програм з математики, алгебри і геометрії для 5-11 класів.

 

Рубрика «Готуємось до ЗНО»

Аналіз матеріалів ЗНО – 2017

Найважливіший іспит, який визначає шлях подальшого навчання сотень тисяч випускників загальноосвітньої школи, привертає увагу не лише педагогічної громадськості в країні. Пропонуємо проаналізувати разом з авторами статті завдання з математики 2017 року та дослухатись до коментарів спеціалістів

 

Рубрика «Наукові дослідження школярів»

Математична модель артилерійського пострілу

Для організації навчального наукового дослідження школярів пропонуємо фрагмент роботи на тему «Математична модель артилерійського пострілу». У роботі підняті важливі питання, які стосуються практичного застосування вміння розв’язувати трикутники та досліджувати властивості квадратичної функції

 

Вкладка «Дидактика»

Збірник усних вправ для учнів 5-6 класів

Автори збірника розглядають різні типи задач, які можна і необхідно навчити учнів розв’язувати усно. У вступі детально описано методику роботи та класифіковано задачі за типами. Дидактичний матеріал подано у вигляді карток, які вчитель зможе використовувати неодноразово.

 

В червні чекайте публікації переможців конкурсу ПАНОРАМА ТВОРЧИХ УРОКІВ — 2017 «Сучасний урок: нові форми».

 газета «Математика»