День Канади

Рівень B1

1 липня вважають днем народження Канади. Саме в цей день у 1867 році був підписаний акт про об’єднання двох британських колоній та однієї провінції Британської імперії. Пізніше до новоствореної країни долучили ще декілька території. Та Канада, яку ми знаємо тепер, остаточно сформувалась у 1982 році. День народження своєї країни канадці святкують з великим ентузіазмом. В цей день можна побачити паради, почути концерти та помилуватись приголомшливим феєрверком. А для нас, українців, це ще одна нагода дізнатись про цю країну трошки більше.

 

Хмарні технології

Особливості їх використання в навчальному процесі

Світові технології рік у рік покращують роботу вчителя. Пригадуєте часи, коли потрібно було тягнути до школи тяжкі книги та мільйон роздруківок? Згодом усі книжки помістились у кишеньковій флешці. Та стільки ж потрібно флешок, аби зберегти бібліотеку, яка постійно розширюється? А що, як якась одна з них випадково загубиться? Сучасний вчитель більше не переймається цими питаннями, адже все, що потрібно для роботи можна залишити у «хмарі» та без проблем повернутись туди будь-коли і з будь-якої точки світу. До того ж, «Хмари» — це не тільки бездонні сховища, а ще й безліч можливостей для проведення інтерактивних уроків.

 

№ 12

2017 is the Year of Japan in Ukraine

The English Club party

Президент Петро Порошенко проголосив 2017 роком Японії в Україні. Це чудова нагода пізнати історію та культуру такої далекої, і такої химерної для нас країни. Зібравшись на черговому засіданні мовного клубу, учні діляться тим найцікавішим, що вони дізнались про Японію.

Чому британці так часто вибачаються?

Особливості вживання слова ‘sorry

Слово «вибач» є у будь-якій мові. Та як виявилось, вживати його можна у різних значеннях. Цього не зрозуміти українцям, які вибачаються тоді, коли відчувають вину або сором. Проте в британців все набагато складніше — іноді їхнє вибач просто частина сталого виразу.

газета «English»