Аліна Роззавко, викладач, ДНЗ «Київське обласне вище професійне училище харчових технологій та ресторанного сервісу»

                                                                                  Методична розробка уроку економіки

На даному уроці формуються знання учнів про безробіття, його види та причини.
Викладач у даній методичній розробці використовує такі методи інтерактивного навчання: проектні технології, робота в групах, використання інформаційних технологій.
Запропонований метод формування нових знань з використанням елементів інформаційних технологій сприяє розвитку пізнавальних навичок учнів.

 Вступ

  Методична розробка містить мій досвід, як викладача економіки,  щодо використання на уроках елементів інформаційних технологій, проблемних запитань, елементів медіаосвіти, випереджальних завдань учням. Мотивацією для вивчення теми є перегляд короткого відеоролику і попередньо підготовлені проекти учнів. При вивченні нового матеріалу використовуються різноманітні форми роботи. Формування нових знань базується на використанні вже набутих знань, удосконалюються навички самостійної роботи при підготовці проектів, а також розвиваються вміння знаходити міжпредметні зв’язки і застосовувати їх у повсякденному житті. Різноманітні форми роботи на уроці розвивають комунікативні, пізнавальні та загальноосвітні навички, навички роботи в групах, уміння відстоювати власну точку зору, чітко і лаконічно висловлювати думки. Головне – навчальна діяльність учнів відбувається більш успішно, бо розвивається пізнавальний інтерес, реалізується потреба в одержанні вмінь і навичок.

Запровадження елементів інформаційних технологій дає можливість розвивати увагу учнів і пізнавальний інтерес до теми уроку та предмету економіки взагалі.

Набутий досвід дозволяє кожному самореалізуватися на наступних уроках. Допомагає розкрити себе і свої здібності, щоб упевнено та цілеспрямовано розвивати їх у подальшому житті.
Завантажити файл