Лариса Міськевич, учителька української мови та літератури Володимирецького районного колегіуму, Рівненська обл. 

Українська література (5 клас)
Урок позакласного читання 

Мета: поглибити знання школярів про життєвий і творчий шлях Є. Гуцала, ознайомитися з його твором «Сім’я дикої качки»; допомогти учням усвідомити проблематику твору, його сюжет і композицію, ідейно-художні особливості; розвивати навички виразного читання, творчу уяву, логічне мислення, увагу, спостережливість, уміння робити висновки; сприяти вихованню любові до природи, навколишнього світу, критично ставитися до власних вчинків, дій.

Цілі.

Учні знатимуть: цікаві факти з життя і творчості письменника, зміст виучуваного оповідання; морально-етичні проблеми, порушені у творі.

Учні вмітимуть: повільно читати і переказувати твір, доповнювати його зміст, висловлювати власну думку щодо прочитаного.

Обладнання: портрет письменника, музичне оформлення, ви­ставка збірок Є. Гуцала, тлумачний словник, аркуші, підручник, скотч, ілюстрації або малюнки, де зображено дику качку з каче­нятами, мультимедійна презентація

Епіграф: 
Крізь прекрасну природу світиться  краса  душі людської.                                                                                                                                                М.  Рильський
Завантажити файл