Підвищити якість навчання у закладах освіти, сформувати довіру суспільства до Нової української школи, гарантувати якість освіти — такими є пріоритетні завдання Державної служби якості освіти. А ще новостворений орган повинен задовольнити суспільні потреби в достовірній, повній, точній і своєчасній інформації про забезпечення якості освіти в школах. Із цією метою 8 червня 2018 року Служба та видавництво «Шкільний світ» підписали Меморандум про співробітництво. Відтепер періодичні видання «Шкільного світу» виходитимуть за сприяння не лише Міністерства освіти і науки України та Національної академії педагогічних наук, а й Державної служби якості освіти.

Для «Шкільного світу» укладання угоди про співпрацю — важливий крок уперед, адже це підкреслює високий рівень довіри державних органів влади у сфері освіти до якості педагогічної преси та літератури, яку створює видавництво. Фактично меморандум об’єднує зусилля всіх: Державної служби якості освіти, працівників видавництва «Шкільний світ», педагогів та фахівців у галузі освіти з усієї України задля спільної мети — забезпечення освітян якісними навчально-методичними матеріалами, удосконалення середньої освіти та розвитку Нової української школи .

За словами керівника Державної служби якості освіти Руслана Гурака, така співпраця повинна змінити систему, коли вчитель чекав вказівок «згори», та зробити педагога центральною постаттю в освітньому процесі. «Більшість учителів звикли, що прийде методист і розповість, як рухатися далі. Ми хотіли би змінити цю тенденцію та показати, що вчитель є головним. Педагог не повинен чекати на вказівки когось іншого. Він повинен мати доступ до всіх необхідних фахових видань, прочитати їх та сформувати власну позицію й думку, як навчати дітей, використовуючи освітні стандарти та рекомендації, що створюватимуть Міністерство освіти і науки України та Державна служба якості освіти. І цю інформацію вчителі можуть отримати з видань «Шкільного світу».

Стандарти та рекомендації щодо внутрішньої системи забезпечення якості загальної середньої освіти в Україні Служба планує затвердити до кінця 2018 року. «Спільно ми намагатимемося показати, як їх краще впроваджувати в життя, — зазначив Руслан Гурак. — І я вірю, що через 5 — 7 років директори шкіл та вчителі самостійно розбудовуватимуть внутрішню систему забезпечення якості освіти».

А генеральний директор видавництва Марина Мосієнко зауважила, що для «Шкільного світу» важливим є те, що видання виходитимуть за сприяння Служби, а також зазначила, що видавництво та Служба спільно працюватимуть над вирішенням питань, які є в українській системі освіти.