Для своїх читачів видавництво “Шкільний світ” проводить більш ніж 100 ІНТЕРВ’Ю в рік. В колі цих інтерв’ю є і держслужбовці, громадські організації, правозахисники, освітні експерти та, звичайно, інноваційне вчительство України.

І от, 14 жовтня ми додаємо до цього переліку ще одну унікальну бесіду.

Володимир Співаковський — призидент міжнародної корпарації «Гранд», в яку входить перший в Україні приватний ліцей «Гранд», автор системи освіти 7W та фіналіст міжнародних конкурсів «Краща система освіти».

Володимир Співаковський: «У країні, що перебуває в стані реформування, повинно бути ДУЕТНЕ КЕРІВНИЦТВО. Наприклад, у театрі є окремо директор і художній керівник. Директор займається ремонтами, заробітними платами, кошторисами на декорації. Художній керівник цього всього не стосується, проте він знає напевне яку п’єсу поставити та які актори здатні втілити творчий задум у життя найкраще. Зрозуміло, функції у них різні. Скажу більше, у нашій країні є одне міністерство, яке реалізує це дуетне керівництво — це Міністерство оборони. Там є міністр, який займається господарчою частиною (заводами, виготовленням обладнання тощо) і є керівник Генерального штабу, який займається тактикою та стратегією. Я впевнений, що Міністерству освіти та науки України потрібне це дуетне керівництво».